Op 24-11-2022 is tijdens een bijzondere extra ledenvergadering besloten de vereniging op te heffen.

Het uitblijven schaatsmogelijkheden de afgelopen jaren maar ook het niet kunnen vinden van nieuwe bestuursleden is de reden voor dit besluit.

In het geval er een ijsvloer ligt op de vijver van het Burg. Buiningpark is betreden op eigenrisico

Wie zijn wij

Wij zijn IJsclub Leusden (onze officiële naam is IJsclub Zwanenburg), een ijsbaanvereniging met als doel alle schaatsliefhebbers in Leusden een plek te bieden, waar veilig geschaatst kan worden. Dus niet op onbewaakte sloten of vijvers maar op een officiële ijsbaan met verlichting en muziek.

Onze ijsbaan (anex vijver) is gelegen in het Jan Banninkpark aan de Bavoortseweg 25 te Leusden. Helaas is deze vijver wat dieper dan een gemiddelde ijsbaan, waardoor deze minder snel dichtvriest en het langer duurt voordat er een betrouwbare ijsvloer ligt.

Om deze reden hebben wij ons in het verleden ingespannen een tweede ijsbaan te creëren, waarop na slechts een paar nachten vorst geschaatst kon worden. Een ijsbaan die met name was bedoeld om kinderen kennis te laten maken met het schaatsen.

In het begin (2009) is getracht deze tweede ijsbaan te realiseren op de handbalvelden. In de praktijk bleek dat het niet haalbaar was om dit veld als ijsbaan te gebruiken. Het veld loopt te veel af, waardoor er moeilijk een laagje water op aangebracht kan worden en in het midden van het veld ligt een sleuf voor de waterafvoer, waardoor hier geen ijslaag gevormd kan worden.

Vervolgens is uitgeweken naar de parkeerplaats bij de IJsbreker (nu Fort33). Ook deze locatie bleek niet geschikt te zijn om een tweede ijsbaan te realiseren, het wegdek loopt te veel af (te veel bollig) en er zijn geen afdichtbare randen.

Beide locaties zijn onderzocht door de KNSB en de conclusie was dat deze locaties ongeschikt waren. We hebben als bestuur dan ook besloten om geen poging meer te doen om op een van genoemde locaties een tweede ijsbaan re realiseren. Wel zijn we opnieuw in gesprek met de Gemeente Leusden over een geschikt alternatief voor onze schaatsvijver. Zodra hier meer over bekend is zullen we u daarover informeren op de website.

Uiteraard blijven we tot dat moment hopen op een voldoende strenge vorstperiode zodat we u kunnen verwelkomen op de schaatsvijver.

 

Het bestuur van IJsclub Zwanenburg

weeronline.nl Altijd jouw weer